Förbättra dina privata finanser – sälj guld

Förbättra dina privata finanser – sälj guld

8th januari 2021 0 av lovisa

Många svenskar lever med en ständig oro över sin privata ekonomi. Det kan bero på många saker, men att utgifterna är större än inkomsterna är en gemensam faktor. Men det finns saker man själv kan göra för att förbättra sin situation.

Få en starkare privatekonomi i fem steg

Det är inte lätt att få ekonomin att gå ihop alla gånger. Många lever med en överhängande stress på grund av sin privata ekonomi och det påverkar resten av livet på ett negativt sätt. Att bråka om pengar inom familjen är långt ifrån ovanligt. Det är vanligt att ekonomin precis går ihop varje månad, men många tvingas hitta andra sätt att betala räkningar och få mat på bordet, bland annat genom att ta lån. Men att ta lån är knappast något som förbättrar situationen då lånen ska betalas tillbaka, med ränta. Den som redan lever knapert hamnar lätt efter ytterligare på grund av lån som tickar pengar i form av ränta och andra avgifter. Har man väl hamnat hos Kronofogden en gång är det lätt att hamna där fler gånger med ännu större skulder. I värsta fall kan det leda till vräkning och hemlöshet. Dock finns det saker man själv kan göra för att släcka de värsta bränderna. Om du är i behov av en mer stabil privatekonomi kan du:

  • Sälja guld för att betala av lån.

Att betala av sina smålån och krediter är bara ett sätt att effektivt minska sina månadskostnader och sova bättre på natten. Sök igenom din garderob efter värdefulla saker, exempelvis guldsmycken. Att sälja guld är ett mycket bra sätt att få snabba pengar och kunna betala av de mest akuta räkningarna. Dels är guld alltid värdefullt och därför kan du sälja det när som helst, oberoende av vad som är trendigt och oberoende av hur samhällsekonomin ser ut.

  • Skaffa ett samlingslån.

Eftersom det är räntorna som oftast är det största problemet när man har en svajig ekonomi och många lån, kan det vara bra att skaffa ett samlingslån. Då får man ett lån och en ränta att betala. Baka ihop alla smålån under ett lån och få mer pengar över till annat.

  • Sälja allt du äger.

Ett sätt att drastiskt skaffa mer pengar för att betala eventuella skulder och räkningar som är akuta är att sälja allt man äger. Det är visserligen en drastisk åtgärd, men den kan ibland vara nödvändig. Sälj allt via ett företag som hämtar och säljer hela bohag och lev på en luftmadrass tills din ekonomi är bättre.

  • Sälja bilen.

Om du äger ett eller flera fordon kan det vara bra att sälja dem och skaffa busskort istället. Alternativt kan du samköra med grannen. Då får du in en summa pengar samt slipper utgifterna för att äga en bil.

  • Äta billigare.

En stor utgift för många är maten. Det beror på att många köper hämtmat och äter på restaurang. Genom att laga mat hemma sparar du mycket pengar.