Funderar du på att investera i fastigheter?

Funderar du på att investera i fastigheter?

9th augusti 2020 0 av lovisa

Köpa fastigheter är en bra investering för att exempelvis skydda sig mot inflation. Tidigare var det främst företag som hade större kapitaltillgångar som hade möjlighet att investera i hyresrätter och bostadsrättsfastigheter. Nu har det blivit enklare för även mindre företag att köpa fastigheter. Däremot kan det vara svårt att finansiera första inköpet. Men när du väl gjort det har du goda förutsättningar för att expandera. Bostadsbristen är märkbar i både större städer såväl som mindre kommuner. Faktum är att det även är bostadsbrist i kommuner som Kalix i Norrbotten vilket för att du inte riskerar att stå med tomma lägenheter.

Fördelar med att investera i fastigheter

När det kommer till att investera i fastigheter så ger det dig ett skydd mot inflation. Stiger priserna så stiger även själva värdet på fastigheten och även hyrorna. Det ökar ditt kassaflöde som ger dig möjlighet att investera i annat än fastigheter. Däremot kan du räkna med att det är en hel del jobb med skötsel och det juridiska. Oavsett om du är erfaren eller köper din första bostadsfastighet bör du ta med hjälp med fastighetsförvaltning för att undvika problem. Det är också bra att tänka på att investera i fonder och aktier för att säkra upp kapital. Den som driver ett aktiebolag har också många skattemässiga fördelar när du investerar i exempelvis aktier. Hos Skatteverket hittar du mer information om vad som gäller.

Finansiera fastighetsköpet

När det kommer till att beviljas lån för fastighetsköp har det blivit lättare då fastigheter är den bra säkerhet när du ansöker om lån hos banker eller andra kreditgivare. Innan du bestämmer dig för att investera i fastigheter bör du också överväga vilken typ av företag som passar dig bäst. Det kan vara riktigt bra att överväga framför att överväga företagsformen aktiebolag när det kommer till att investera i fastigheter.