Jämför lån innan du väljer

Jämför lån innan du väljer

2nd mars 2020 0 av lovisa

Du har säkerligen hört att det är viktigt att jämföra saker och ting innan du väljer. Detta är kanske vanligast i samband med köp av prylar men också när du ska ansöka om ett lån. På internet finns det idag mängder med olika sajter som jämför produkter och priser mellan olika företag. Varför man använder sig av dessa är naturligtvis för att hitta sin produkt till ett så lågt pris som möjligt.

Detsamma gäller när du vill ansöka om ett lån. Ett lån är inte bara det belopp som du vill få i handen utan även ränta, effektiv ränta, eventuell fakturaavgift och mycket mer. Alla banker och kreditgivare har dessutom sina egna lånevillkor och krav som du kommer behöva leva upp till. Det är viktigt att du försöker se till att du hittar det billigaste och bästa lånet för just dig. I många fall betalar man av på sitt lån under loppet av flera år. Har man då ”råkat på en nit” kan man behöva dras med extrautgifterna väldigt länge.

Hur jämför man lån?

Förr i tiden var du tvungen att själv höra av dig till olika banker och göra en separat ansökan. Detta medförde en hel del pyssel och bidrog också till att du som sökande fick många kreditupplysningar på dig, något som kunde ställa till problem i processen. Idag ser jämförelseprocessen annorlunda ut. I nyhetstidningar kan man ständigt läsa om de olika jämförelsesajterna som finns och det bästa du kan göra är att använda dig av dessa.

Att jämföra lån är idag väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att hitta en låneförmedlare, fylla i hur mycket du vill låna och därefter skicka in din ansökan. Du kommer nu att kunna invänta svar från flera olika banker som är beredda att erbjuda dig ett lån. Det kostar ingenting att jämföra och du blir heller inte bunden till något. Ett stort plus är att du dessutom slipper många kreditupplysningar. När du jämför lån kommer endast en kreditupplysning att tas på dig och bankerna använder sig alla av en och samma.

Välj ditt lån

Nu är det dags att välja! Det brukar ta cirka 12-24 timmar innan du har fått svar från alla banker. Med stor enkelhet kan du nu se vilken bank som kan erbjuda dig det bästa lånet och till de lägsta kostnaderna. Du är inte bunden förrän du signerat ditt lånelöfte.