Kom igång med sparandet

Kom igång med sparandet

15th december 2020 0 av lovisa

Något som är riktigt grymt med att spara pengar är att det bara krävs en ynka timme för att komma igång. Allt handlar om ditt eget mindset. Du måste bestämma dig för att du vill börja spara och därefter agera så fort som möjligt. Allt som krävs är en timme av din tid och därefter behöver du inte göra något på flera år om du själv inte skulle vilja. Vi berättar hur!

1. Det absolut första steget som du måste ta är att öppna upp ett sparkonto. Det vanligaste, smidigaste och enklaste kontot att börja månadsspara i är ett ISK-konto.

2. Välj vilka fonder och aktier som du vill månadsspara i. Är du osäker på vilka som är bra finns det mängder med tips på internet som du kan använda dig av. Välj gärna mer än 1-3 värdepapper så att du kan sprida risken bättre.

3. Välj vilket belopp som du vill spara varje månad. Kom ihåg att du när som helst kan gå in och ändra beloppet. Du kan alltså börja smått och därefter utöka om du skulle vilja.

4. Nu kan du bara luta dig tillbaka och se på hur pengarna jobbar för sig själva. Kom ihåg att långsiktigt sparande är bättre än kortsiktigt. Ju längre du planerar att spara desto bättre kommer ditt sparande också att bli.

Vad kan man spara till?

Du kan själv bestämma vad det är som du vill spara till. Vissa sparar till sina barns framtid och andra sparar till den egna pensionen. Vi rekommenderar att du alltid har ett mål med ditt sparande. På så sätt är det lättare för dig att låta pengarna jobba ifred samt att du också vet när du har uppnått ditt mål. Idag kan du köpa, sälja och styra allt med hjälp av din mobiltelefon och de appar som företagen erbjuder.