Låna med en medsökande

Låna med en medsökande

21st maj 2020 0 av lovisa

Ibland kan det vara svårt att få ett lån beviljat med den inkomst eller anställningsform som man har idag. Inkomsten kanske är mer än tillräcklig för att man själv ska veta att man klarar av lånet men ändå räcker det inte till för banken. Hur ska man göra då?

Ett bra och väldigt enkelt sätt att öka sina chanser att få ett lån, oftast ett större lån, är att ansöka tillsammans med en medsökande. Att vara medsökande betyder att man inte står som huvudperson på lånet, men att man har ett lika stort ansvar som huvudansökande när det kommer till återbetalning. Om huvudansökande inte har möjlighet att betala tillbaka lånet så kommer lånet att hamna på den medsökande. Se därför till att du bara ansöker tillsammans med en person som är medveten och villig att vara med på villkoren.

Medsökande ska stå med på den ansökan som skickas in till banken. Det bästa är alltså att båda fyller i sina uppgifter på en gång. Observera att en kreditupplysning kommer att tas på er båda för att säkerställa så att ingen har skuld hos Kronofogden eller liknande. Era inkomster kommer att räknas ihop för att avgöra om lånet ska beviljas eller inte.