Månadsspara

Månadsspara

17th december 2019 0 av lovisa

Du har säkerligen fått höra både en och en annan gång om hur viktigt det är att månadsspara, alltså lägga undan pengar varje månad. Idag månadssparar många människor av olika anledningar. Man kan t.ex. spara undan pengar för att man vill säkerställa att man har ett bra liv när man går i pension, men man kan även månadsspara för sina barn eller bara för att ha en ekonomisk trygghet om det skulle behövas. Det finns både långsiktiga och kortsiktiga sparande. Det bästa man kan göra för att lyckas med sitt månadssparande är att använda sig av ett ordentligt sparkonto med bra ränta!

Att spara pengar i madrassen var något som många gjorde förr men det är långt ifrån det bästa alternativet om du vill få dina pengar att växa. Idag finns det ett flertal plattformar som du kan använda dig av för att t.ex. månadsspara i aktier och fonder. Detta är något som du även kan göra på din ”vanliga” bank.

Månadsspara i ett ISK-konto

Ett ISK-konto är det absolut vanligaste kontot att öppna upp för den som vill spara pengar och få dessa att växa på en och samma gång. Förkortningen ISK står för Investeringssparkonto och gör det möjligt för dig som privatperson att spara pengar i värdepapper. Kontot är kostnadsfritt att öppna upp och bekvämt att använda sig av. Du behöver inte själv se till att informationen kommer att hamna med på deklarationen, utan detta sker automatiskt om du så önskar.

Naturligtvis är det upp till dig själv att välja om du vill ha ett ISK-konto eller ett annat typ av konto. ISK är dock att rekommendera om du ska börja spara för första gången.