Tid är pengar: Vilket kontor är bäst för dig som egenföretagare?

Tid är pengar: Vilket kontor är bäst för dig som egenföretagare?

29th september 2020 0 av lovisa

Som egenföretagare behöver du ha ett kontor. Det finns flera olika slags kontorslösningar att välja mellan. Vilken kontorslösning passar dig?

Hyra kontor

Idag är det många företagare som väljer att hyra ett kontor. Det passar dig som antingen inte har plats att ha eget kontor i hemmet eller som upplever att du inte kan skilja mellan arbete och fritid. Eller så arbetar du inte så effektivt som du skulle vilja. Det kan vara riktigt svårt att jobba hemifrån, även om tanken på hemmakontor låter skönt. Då kan ett eget kontor på ett kontorshotell underlätta. Det finns många fördelar med att hyra kontor: du får per automatik arbetskamrater, det är bättre för din sociala hälsa och du kan lättare hitta personer som du kan samarbeta med. Det vill säga andra egenföretagare i samma situation som dig. Du hittar ditt kontor hos https://workaround.io/ som har kontor över hela Sverige.

Kontor i hemma

Om du har ett hus kan du använda ett rum som kontor. Fördelen är att du kan hyra ut kontor till dig själv och att du kan göra avdrag. Du har ju också nära till arbetet. Nackdelen är att det kan bli mycket ensamt och vara svårt att skilja mellan arbete och fritid. Många företagare som har kontor i hemmet upplever att det efter ett tag blir väldigt stressande, det blir ohälsosamt och att arbetet aldrig tar slut.

Kontor på företaget

Har du ett fysiskt företag, som en butik eller en företagslokal, så bör du naturligtvis ha ditt kontor där om det finns plats. För att kunna arbeta väl är det viktigt med ordning – låt allt i kontoret ha sin plats och låt det vara tämligen avskalat. Vi har lättare att koncentrera oss om det inte finns för mycket på väggar och bord. Ett bra kontor är viktigt vare sig du arbetar med aktier eller är marknadsföringskonsult.